
Lazer epilasyon nedir?
Lazer bir ışık sistemidir. Lazer epilasyonda lazer ışığı hedeflenen kıl kökünü ısı ile tahrip eder.
Kimler lazer epilasyon yaptırabilir?
12 yaş üzerinde herkese lazer epilasyon yapılabilir.
Lazer epilasyon hangi vücut bölgelerine uygulanabilir?
Göz ve yakın çevresi hariç tüm vücut bölgelerine lazer epilasyon yapılabilir.
Kimler lazer epilasyon yaptıramaz?
- Gebe olanlar (ilk 3 ayın içinde ise),
- Zona ve uçuk hastalığı olanlar,
- Kanser hastaları,
- Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi),
- HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar),
- Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Tüm cilt tiplerine uygulanabilir mi?
Evet uygulanabilir. Ancak; tüy rengi koyu, cilt rengi açık olan kişilerde daha başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Güvenli bir yöntem midir?
Evet, güvenli bir yöntemdir. Lazerlerin ürettiği dalga boyları farklıdır. Bu dalga boyları kılı ısıtarak etki eder ve çevre dokulara zarar vermez. Herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer güvenirliliği ve etkisi FDA (Amerikan gıda ve ilaç dairesi) tarafından onaylanmıştır.
Uygulama sırasında acı hiseder miyim?
Lazer epilasyonda iğneli epilasyon ve ağdaya göre daha az acı hissedilmektedir. Son teknoloji cihazlarda soğutma kullanılırsa hastalar hemen hemen hiçbir şey hissetmemektedir.
Niçin tek seansla istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün olmamaktadır?
Seanslar, tüyleri anagen (büyüme) safhasında yakalamak amacı ile uygun aralıklarla tekrar edilmektedir. Çünkü lazerden, anagen safhadaki tüyler etkilenmektedir.
Seans aralıkları ne kadardır?
Seans aralıkları yüz için 4 hafta ara ile 8-12 seans, ortalama 10 seans, diğer vücut bölgeleri için 8 hafta ara ile 4-8 seans, ortalama 6 seanstır. Kişinin vücut yapısı, hormon seviyeleri, cilt tipi, beslenme alışkanlıkları, kullandığı ilaçlar, etnik farklılıklar vs seans süresinde ve sayısında değişikliklere sebep olmaktadır. Seans süresi uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğü ile de doğru orantılıdır.
Lazer uygulamaları niçin sadece doktorlar tarafından yapılmalıdır?
Lazer uygulamalarının, yönetmelik gereği, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış güzellik merkezlerinde, yetkili doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Ancak konusuna hakim bir doktor cilt tipine, kıl yapısına ve kıl rengine uygun dozu belirleyebilir. Olası yanıklar, lekelenmelerden, ciddi kalıcı yan etkilerden korunmak için bu şarttır.
Sonuçlar kalıcı mıdır?
Lazer epilasyonda kıl kökleri tahrip edilmektedir. Tahrip edilen kıl kökünden yeni kıl çıkmamaktadır. Ancak tüm dünyada halen epilasyonda kalıcı sonuçtan değil, çok uzun süre kılsızlıktan söz edilmektedir.
Yan etkileri var mıdır?
Koyu renkli ciltlerde melanin içeriği fazla olduğu için, ışığın deri tarafından emilmesi nedeni ile yanık ve sonrasında lekelenme mümkündür. Bu yan etkiye çok nadiren rastlansa da iyi bir soğutma, hastanın deri ve kıl yapısının iyi değerlendirilmesi ve deneyimli bir doktor uygulaması ile olasılık en aza indirilebilir.
Alexsandrite niçin en etkili epilasyon yöntemidir?
Çünkü kıl köklerimizdeki melaninin en duyarlı olduğu dalga boyu yaklaşık 694 nm dir. Alexsandrite lazer 755 nm dalga boyuna sabitlenmiş ışın ürettiğinden, dolayısıyla kıl kökünü tahrip etme gücü en yüksek lazer epilasyon sistemi olurken çevre dokulara etkisi yok denecek kadar azdır.
Botoxun yan etkisi var mı?
Her tedavinin, minimal de olsa küçük oranda yan etkisi olabiliyor. Botox enjeksiyonlarının sadece cilt altına yapılması nedeniyle yan etkiler, yalnızca ter bezlerini uyaran sinirlerin çalışmasını yavaşlatmakla sınırlı kalıyor.
Botox yaptırmamam için bir neden var mı?
Botox alerjiniz varsa, gebelik durumlarında, emziren annelerde, kas hastalığınız varsa, belli grup antibiyotik, kas gevşeticiler ve kanın pıhtılaşma problemine karşı kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa, koltukaltı bölgesi ile ilgili operasyon geçirilmişse botox uygulamasından kaçınmanızı öneririm.
Botox uygulamasından sonra nelere dikkat etmeliyim?
Asgari bir hafta boyunca güneşlenmeyin, hamilelikten kaçının, emzirmekten kaçının. Kas gevşetici ve antibiyotik kullanımına dikkat edin.